Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στέλιος Φραγκόπουλος


Ο Στέλιος Φραγκόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Στα 16 του χρόνια συνέχισε την εκπαίδευση του πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα στο τμήμα μοντέρνας μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης όπου και πήρε το Δίπλωμά του.
Παράλληλα εκπαιδεύεται πάνω στην ηχοληψία στο στούντιο «Αγροτικόν» του μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου. 

Ζώντας για μια δεκαετία εκτός Ελλάδος, παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα από τον Jack Pisters και στην συνέχεια αποφοίτησε από το τμήμα Μοντέρνας Μουσικής του Thames Valley University στο Λονδίνο. 
Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τον Sam Kelly (5 φορές UK Blues Drummer) καθώς και με τη Nikki Lamborn (διεθνώς αναγνωρισμένη blues/rock τραγουδίστρια και συνεργάτιδα της Dame Shirley Bassey). Επίσης έχει συνεργαστεί ως session κιθαρίστας στην Αγγλία του μπλουζ σχήματος “The house bandits”, της ανερχόμενης pop τραγουδίστριας “ Sheena” και στην Ελλάδα με την Θεοδοσία Τσάτσου κ.α μουσικά σχήματα. 
Διδάσκει ηλεκτρική blues- rock κιθάρα σε ωδεία και μουσικές σχολές ανά την Ελλάδα, ενώ έχει διδάξει και στο Music House for Children της Αγγλίας με μαθητές όλων των ηλικιών από το 2008 – 2011.