Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Γκάζου-Φαρμάκη Ίριδα

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1989 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 7 ετών με μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης (τάξη  Ηλία Κηπουρού).Σπούδασε επίσης ανώτερα θεωρητικά και είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας και Αντίστιξης (τάξη Πέτρου Μπεκιαρίδη).

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στις εφαρμοσμένες μουσικές σπουδές.Παραλληλα,από το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται ως δασκάλα θεωρητικών,μουσικής προπαιδείας και μουσικοκινητικής στον ιδιωτικό τομέα (Ωδείο Φίλων Μουσικής Τέχνης,MusicArtSchool Φιλύρου) καθώς και ως εμψυχώτρια-παιδαγωγός δημιουργικής απασχόλησης σε παιδικές γιορτές.

Από τα εφηβικά της χρόνια μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μέλος σε μεγάλο αριθμό χορωδιών («Γιάννης Μάντακας», «Μουσικό Εργαστήρι Σερρών»,«Αρμονία», χορωδία προσωπικού ΟΤΕ,χορωδία ΕΡΤ κ.ά.) με τις οποίες έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Το 2010 πήρε μέρος στην οπερέττα Βαφτιστικός σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη,ενω το 2014 συμετείχε στην όπερα Carmen,επίσης παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία Michal Znaniecki,ως μέλος της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης.

Έχει εμπλουτίσει την παιδαγωγική της κατάρτιση με πληθώρα σεμιναρίων με εκπαιδευτικό και μουσικολογικό περιεχόμενο,καθώς και με την συμμετοχή της σε πολυθεματικές δραστηριότητες διαφόρων εκπαιδευτικών φορέων (10ο δημοτικό Νεάπολης κ.α.).