Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Λένα Τζαμπάζη

Η Λένα Τζαμπάζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Σταύρο Κρομμύδα και συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, τάξη Παναγιώτη Βασιλειάδη, από όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2006 με βαθμό άριστα παμψηφεί.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με εισηγητές τους Hubert Käppel, Susana Prieto και Αλέξη Μουζουράκη (Duo Melis).

Από το 2008 παραδίδει μαθήματα κλασικής και ακουστικής κιθάρας σε μαθητές κάθε ηλικίας σε διάφορα Ωδεία και Μουσικές σχολές. 

Από το 2004 συμμετέχει σε πληθώρα μουσικών σχημάτων παίζοντας κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα σε μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με διάφορους συνθέτες, μαέστρους και ερμηνευτές (ενδεικτικά Αντώνη Μιτζέλο, Λάκη Παπαδόπουλο, Θοδωρή Βουτσικάκη, Δημήτρη Μαραμή, Ναταλία Λαμπαδάκη, Μάκη Αϊβάζογλου, Παναγή Μπαρμπάτη) καθώς το ρεπερτόριο της κινείται σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής. Από το 2016 είναι μέλος του ρεμπέτικου σχήματος "Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη" παίζοντας λαϊκή κιθάρα και τραγουδώντας. Το 2018 συμμετείχε στην περιοδεία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου με τίτλο "Πέτα στα Όνειρά σου".

Δισκογραφικά συμμετέχει στο δίσκο  ‘’Όμορφη Ζωή’’ (μουσική Nicola Piovani, στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου, ερμηνεία Θοδωρής  Βουτσικάκης, ενορχήστρωση Αντώνης Σουσάμογλου) και σε πληθώρα από ανεξάρτητες δισκογραφικές δουλειές πολλών καταξιωμένων αλλά και νέων καλλιτεχνών.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με την Εύη Σιαμαντά και τον Σπύρο Σακκά καθώς και τζαζ αρμονία με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας