Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Φραγκόπουλος Στέλιος

Ο Στέλιος Φραγκόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Στα 16 του χρόνια συνέχισε την εκπαίδευση του πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα στο τμήμα μοντέρνας μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εκπαιδεύεται πάνω στην ηχοληψία στο στούντιο «Αγροτικόν» του μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου.

Ζώντας για μια δεκαετία εκτός Ελλάδος, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μοντέρνας Μουσικής του Thames Valley University στο Λονδίνο. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τον Sam Kelly (5 φορές UK Blues Drummer) καθώς και με τη Nikki Lamborn (διεθνώς αναγνωρισμένη blues/rock τραγουδίστρια και συνεργάτιδα της Dame Shirley Bassey).

Ως session κιθαρίστας έχει εργασθεί στην Αγγλία με την pop τραγουδίστρια “Sheena” , με το blues μουσικό σχήμα “The House Bandits” , αλλά και στην Ελλάδα με την τραγουδίστρια Θεοδοσία Τσάτσου κ.ά.

Έχει εργασθεί ως δάσκαλος ηλεκτρικής κιθάρας στο Music House for Children του Λονδίνου με μαθητές όλων των ηλικιών ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει ηλεκτρική blues- rock κιθάρα σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές στην Θεσσαλονίκη.