Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Καρνούτσος Παναγιώτης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κλασική κιθάρα σε ηλικία 15 ετών με καθηγητή το Νίκο Κυριακίδη. Το 2000 γράφτηκε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και με καθηγητή το Δημήτρη Σωτηρόπουλο συνεχίζει τις σπουδές του. Πήρε το πτυχίο Κιθάρας το 2006 με «άριστα παμψηφεί». Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με τους Παναγιώτη Αδάμ, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Δημήτρη Ιωάννου, Γιώργο Χατζηνίκο και Κώστα Τσούγκρα. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων jazz/ηλεκτρικής κιθάρας με καθηγητή το Μάκη Στεφανίδη.
Έχει παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα κλασικής κιθάρας, έχει συνεργαστεί με το Ωδείο Ορφέας στο Μακροχώρι της Βέροιας και με το Ωδείο Μπολερό της Καλαμαριάς, ενώ από το 2013 εργάζεται στο “Ωδείο Νικόπολις” της Θεσσαλονίκης.
Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του μουσικού σχήματος “The Speakeasies’ Swing Band!” με το οποίο έχει δώσει συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Το σχήμα έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και αρκετές συνθέσεις του. Τέλος, συμμετέχει στο μουσικό σχήμα “Rucumbe”, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τη Βάσω Βασιλειάδου και έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε παραστάσεις του τμήματος θεάτρου του Α.Π.Θ.