Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Οικονομίδης Δημήτρης

Ο Οικονομίδης Δημήτρης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το πιάνο σε ηλικία 11 ετών με τον καθηγητή πιάνου Γοργία Χρήστο, ενώ σε μόλις δυο χρόνια πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις στην Α' Μέση του Μακεδονικό Ωδείου με καθηγήτρια Πιάνου την Ερατώ Αλακιοζίδου. Κατά τα τελευταία δυο χρόνια των σπουδών του καθηγητής του στο πιάνο υπήρξε ο γνωστός  αρχιμουσικός, Πιανίστας, Συνθέτης και Μαέστρος Νικόλαος Αστρινίδης από την τάξη του οποίου αποφοίτησε κατέχοντας το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Στην διάρκεια της φοίτησης του στο Μακεδονικό Ωδείο απέκτησε επίσης  πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών Μαθημάτων: Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Τα επαγγελματικά του προσόντα απορρέουν απ' την πολυετή διδακτική του εμπειρία ως καθηγητής πιάνου, θεωρίας της μουσικής, σολφέζ, Ιστορία μουσικής, μορφολογίας, αρμονίας, χορωδίας και διεύθυνση σύγχρονων και παραδοσιακών μουσικών συνόλων.   Συμμετείχε σε δισκογραφικές δουλειές καθώς σε συναυλίες και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, ως πιανίστας, ενορχηστρωτής και Μαεστρος, ενώ έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα, χορωδίες, γνωστούς καλλιτέχνες και αξιόλογους μουσικούς.

Επιπλέον, από το 2010 έως και σήμερα κατέχει την θέση του πιανίστα στο μουσικό σχήμα του περίφημου τραγουδοποιού και καλλιτέχνη Δημήτρη Ζερβουδάκη όπου πραγματοποιούν συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα  ακόμη έχει συνεργαστεί με τον Μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή Σταμάτη Κραουνάκη ως πιανίστας της μουσικής του παράστασης ''55'' όπου και διασκεύασε το τραγούδι του ''ροζ γραβάτα''.   Παράλληλα, είναι και ο δημιουργός της μουσικής μπάντας ''LAROJA'', όπου είναι ο πιανίστας του group σε μουσικές jazz, latin, rock "n" roll, και funk, όπου πραγματοποιούν Live εμφανίσεις σε μουσικέ σκηνές, διάφορα Φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς χώρους σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

  Ως μουσικός και παιδαγωγός ο οποίος ενδιαφέρεται για εξειδικευμένη κατάρτιση έχει παρακολουθήσει :

 • Σεμινάρια Πιάνου με τον φημισμένο πιανίστα Thomas Wellen  
 • Σεμινάρια Πιάνου για σπουδές μεθόδου CZERNY από τον μαέστρο , σολίστα, μουσουργό κ.Νικόλαο Αστρινίδη  
 • Σεμινάριο jazz Πιάνου με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο  
 • Σεμινάριο jazz Bιμπράφωνου με τον Χρήστο Ραφαηλίδη
 • Σεμινάριο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία
 • Σεμινάριο "Εφ' όλης της ύλης" με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου
 • Σεμινάριο " Ρυθμολογίας" με τον Βαγγέλη Καρίπη
 • Διήμερο Σεμινάριο "Τραγουδοποιΐα  και στιχουργική" με τον Γιώργο Ανδρέου
 • Σεμινάριο "Ηλεκτρικής κιθάρας" με τον Θοδωρή Ζήρα
 • Σεμινάριο "Τζαζ και αυτοσχεδιασμός" με το μουσικό σχήμα "Human Touch"
 • Σεμινάριο "Ορθοσωμικής για μουσικούς" με τον Χρήστο Νούλη-  


Η πολυετή του εμπειρία και η αγάπη για την μουσική και την διδασκαλία της,  τον οδήγησαν στη δημιουργία του ΩΔΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ, με σκοπό την "Μουσική για όλους" ως στόχος του. Έτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος πλασμένος με πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά, με έμπειρο και ευχάριστο διδακτικό προσωπικό πλήρως εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο που προσδοκεί την δημιουργία νέων, ανερχόμενων και αξιόλογων μουσικών μα πάνω απ όλα ανθρώπων!