Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Γκάλλιος Οδυσσέας

  Ο Οδυσσέας Γκάλλιος γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με την μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και στη συνέχεια ανώτερων θεωρητικών στο Λυδικό ωδείο Θεσσαλονίκης όπου απέκτησε τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, ωδικής και φυγής.
Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., όπου έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικοθεραπείας, με καθηγήτρια την Θ. Ψαλτοπούλου. στα οποία εκπαιδεύτηκε σαν μουσικοθεραπευτής, από θεωρητικά ζητήματα όπως ποιες είναι οι βασικές μουσικοθεραπευτικές προσεγγίσεις μέχρι θέματα πρακτικής μουσικοθεραπείας σε κλινικά πλαίσια (διαμόρφωση χώρου, διάρθρωση συνεδρίας, όρια, θέση του μουσικοθεραπευτή).
Το πρώτο μισό του 2014 έκανε την πρακτική του στην μουσικοθεραπεία στο Κεντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Απ.) Νεάπολης Θεσσαλονίκης όπου ασχολήθηκε κυρίως με την πάθηση του αυτισμού.
Επίσης έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων όπως το ''Music therary: Music- Soul- Body'' που διεξήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. με επιστημονική επιτροπή τους Θ. Ψαλτοπούλου, Ν. Ζαφρανά.
Συμμετέχει σαν καθηγητής μουσικής στην ομάδα ''Εν Δυνάμει'' που ''είναι μια ομάδα νέων με δυνητικές και εν κινήσει ικανότητες, νέων συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων που συστάθηκε στη Θεσσαλονίκη της οποίας στόχος είναι τα μέλη της ομάδας να αποκτήσουν ποικίλα βιώματα που θα αποτελέσουν διαύλους κοινωνικοποίησης, αναγνώρισης και έμπρακτης αξιοποίησης των ικανοτήτων και των χαρισμάτων τους''(http://vimeo.com/endynamei).
Mε την ομάδα ''Εν Δυνάμει’' έχει συμμετάσχει στην έκθεση ''home? το μικρο-μικρο σπίτι’' στο Μ.Μ.Σ.Τ. τον φεβρουάριο του 2015.