Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αλμπανούδης Τραϊανός

Σε ηλικία 10 ετών έκανε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην τρομπέτα και το φλικόρνο, ενώ στα 16 του (1996) ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Βαγγέλη Κοντόπουλο, τα οποία συνέχισε μέχρι και το 1999
. • Το 2001 - μετά από κατατακτήριες εξετάσεις - ξεκίνησε μαθήματα κλασικού κοντραμπάσου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου φοίτησε στην τάξη του Χαράλαμπου Χειμαριού μέχρι το 2008. Από το 2009 και μετά συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα κοντραμπάσου του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη Ηρακλή Σουμελίδη), και τον Ιανουάριο του 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την απόκτηση του διπλώματος κλασικού κοντραμπάσου {Βαθμός (9) «Λίαν Καλώς»}.
 • Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τους Δημήτρη Γουμπερίτση και Νεκτάριο Καραντζή.
 • Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ηλεκτρικού μπάσου με το Γιώτη Κιουρτσόγλου και κοντραμπάσου με τον J. Katrama. Επαγγελματική εμπειρία:
 • Από το 2001 μέχρι σήμερα, ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα της πόλης, σε κλασικά μουσικά σύνολα και ορχήστρες, αλλά και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Επιπλέον διδάσκει ηλεκτρικό μπάσο/κοντραμπάσο σε νέους μουσικούς, παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και συνεργαζόμενος με ωδεία της πόλης.
• Συνεργάστηκε κατά καιρούς με διάφορους δημιουργούς και συνθέτες (Κώστα Μακεδόνα, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώργο Θεοφάνους, Αντώνη Σουσάμογλου, Άγαμοι Θύται, Χρήστο Χαλκιά, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Φοίβο Δεληβοριά, Dilek Koc, Κώστα Φαλκώνη, Ελένη Πέτα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γιώργο Σταυριανό, Παντελή Θεοχαρίδη, Vassilikos, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο,  Μιχάλη Εμιρλή, Ζωή Παπαδοπούλου, Σούλη Λιάκο, Γιάννη Κουρσιούμη, κ.ά.) ενώ συμμετείχε και συμμετέχει ως μπασίστας και κοντραμπασίστας σε δισκογραφικές παραγωγές. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής (Άρδας, Βλάστη, Ωχρίδα, Άγκυρα, Ντουμπάι, Ρωσία, Ουκρανία κ.ά.). Τέλος, έχει δώσει ρεσιτάλ για σόλο κοντραμπάσο συνοδεία πιάνου, εκτελώντας έργα κλασικού ρεπερτορίου.