Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Παναγιωτίδης Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1981. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο πιάνο και στα θεωρητικά της μουσικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό Άριστα με καθηγήτρια την κ. Φιρτινίδου Πηνελόπη και στα θεωρητικά της μουσικής το πτυχίο της φούγκας με τον κ. Αθανασιάδη Δημήτρη.

Έπειτα φοίτησε στο πολιτιστικό Ι.Ε.Κ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Μουσική με Τεχνολογία για 2 έτη όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια ενός έτους στον κλάδο Μουσική με Τεχνολογία στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κ. Πατρίκα Κωνσταντίνο. Η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινάει με τη συμμετοχή του  σε διάφορες εκδηλώσεις,συνοδεύοντας στο πιάνο θεατρικές ομάδες  όπως η ομάδα Τέχνης & Λόγου  "ΦΑΝΤΑΣΙΑ", ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιήθηκε με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού στο θέατρο Ολύμπιον Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα συμμετείχε και σε άλλα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνταν σε διάφορους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Από το 2007 έως το 2011 εργάστηκε ως πιανίστας στο 5 αστέρων  ξενοδοχείο NIKOPOLIS KEMPINSKI ενώ την περίοδο 2011 – 2012 εργάστηκε ως πιανίστας του REGENCY CASINO Θεσσαλονίκης. Η διδακτική του εμπειρία ξεκινάει παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και θεωρητικών Ευρωπαϊκής μουσικής  ενώ στη συνέχεια υπήρξε καθηγητής πιάνου στη δημοτική επιχείρηση Κρύας Βρύσης καθώς και στο κέντρο Επιμόρφωσης και  Πολιτισμού του δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με διεθνούς φήμης πιανίστες όπως η  Lilia Boyadjieva ενώ τα τελευταία χρόνια διευρύνει τις γνώσεις του καθώς ασχολείται με την Jazz μουσική παρακολουθώντας   σεμινάρια με τον καθηγητή κ. Σημαδόπουλο Γρηγόρη.