Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ανθή Κύρκου

Η Ανθή Κύρκου Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και από το 2004 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (πτυχίο αρμονίας με άριστα και δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί), ενώ παράλληλα μελέτησε σύγχρονο τραγούδι με τη Γιούλα Μιχαήλ και jazz πιάνο με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο.  Έχει πάρει μέρος σε πανελλήνιους μουσικούς μαθητικούς αγώνες, σε διαγωνισμό τραγουδιού, σε συναυλίες πιάνου και μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια και master classes πιάνου με τους Γιώργο Χατζηνίκο, Martino Tirimo, Lilia Boyatzieva, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Μερόπη Κολλάρου, Ναταλία Μιχαηλίδου, Χρήστο Νούλη, Σοφία Μυράτ, Λάμπη Βασιλειάδη.

Παρακολούθησε, σεμινάρια του Ιωσήφ Παπαδάτου, του Παναγιώτη Αδάμ κ.ά., καθώς επίσης,
το 2ο και το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ιατρική των Μουσικών στην Ελλάδα.  Έχει παρουσιάσει ένα σόλο project με τίτλο «7 τραγούδια θα σας πω» βασισμένο σε παιδικά μουσικά όργανα, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και συμμετείχε σε διαφόρων ειδών καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα όπως οι παραστάσεις «ο Γαργαληστής», «ο Αγησίλαγος» και «η Θυμωμένη Μπετονιέρα» του Δημήτρη Μπασλάμ, η παράσταση «Καντάν 2» της ομάδας παραστατικών τεχνών Α4Μ,
το συλλογικό έργο «Ματριόσκα» (διηγήματα, φωτογραφίες, μουσική) του Ελ Ρόι  που κυκλοφόρησε σε βιβλίο και CD από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις και την Antelma Music, κ.ά. Τραγουδάει και παίζει πλήκτρα σε ποικίλα μουσικά σχήματα, ενώ παράλληλα εργάζεται ως δασκάλα πιάνου.