Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Μαλίνης Δημήτρης

Ο Δημήτριος Μαλίνης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Από μικρός έδειξε κλίση στην μουσική,  ειδικά στην λαϊκή μας μουσική. Κοντά στα 12 χρόνια του ένα δώρο, ένα οκτάχορδο μπουζούκι, ήταν η σπίθα που ξεκίνησε το ταξίδι του στο μαγικό χώρο της μουσικής.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην μουσική σχολή ‘’ΙΛΑΡΙΩΝ’’ με δάσκαλο τον κ. Δημήτριο Χατζημπάλογλου και με πολύ μεράκι αλλά και σοβαρή και συστηματική θεωρητική μελέτη του μπουζουκιού μετά από λίγα χρόνια, το 1988, χωρίς καν να έχει τελειώσει ακόμα τις σπουδές του, ξεκίνησε να δουλεύει ως μουσικός σε νυχτερινά κέντρα.

Ως session musician όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες τραγουδιστές καθώς και με τους γνωστότερους μαέστρους του χώρου. Ξεκινάει περιστασιακά να κάνει κάποια ιδιαίτερα μαθήματα μετά το 2002. Κυρίως όμως αργότερα  το 2011 - βασιζόμενος πάντοτε στην βιβλιογραφία και την μέθοδο εκμάθησης μπουζουκιού του δασκάλου του - ασχολείται περισσότερο παραδίδοντας μαθήματα μπουζουκιού είτε ιδιαίτερα είτε σε ωδεία ως καθηγητής οκτάχορδου μπουζουκιού και θεωρητικών της Ευρωπαϊκής μουσικής.

Έχει σπουδάσει Ανώτερα Θεωρητικά και είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας (με βαθμό Άριστα) και επίσημης βεβαίωσης ‘’Τίτλος Περάτωσης Σπουδών Μπουζουκιού’’ (επίσης με βαθμό Άριστα) από την μουσική σχολή ‘’ΙΛΑΡΙΩΝ’’. Το ρητό ‘’γηράσκω αεί διδασκόμενος’’ είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα. Έτσι λοιπόν εκτός από το μπουζούκι, μιας και η μουσική δεν τελειώνει ποτέ, από τον Σεπτέμβρη του 2012 συνεχίζει  τις μουσικές σπουδές του παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού πιάνου.