Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τσισμαλίδου Δήμητρα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Παιδαγωγική.
 Έχει ολοκληρώσει ετήσιο κύκλο μαθημάτων για την προσέγγιση της τέχνης του ηθοποιού στο θεατρικό εργαστήρι του Διαπολιτιστικού Κέντρου Επιμόρφωσης και Επικοινωνίας,καθώς και δυο κύκλους εκπαίδευσης στο εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας.
 Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τη μέτζο σοπράνο Δήμητρα Αθανασάτου και σεμινάρια φωνητικού αυτοσχεδιασμού με τη Σαββίνα Γιαννάτου.
Συμμετείχε  σε θεατρικά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού και σωματικής έκφρασης με τη Ράνια Μιχαηλίδου., καθώς και σε σεμινάρια με θέματα όπως οι μαθησιακές δυσκολίες, η διαφορετικότητα στην εκπαίδευση, το θέατρο στα σχολεία.
Είχε συμμετοχή σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης(‘’Μαντάμ Σουσού’’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη και ‘’Ελληνική Νομαρχία’’ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα).
Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά και είναι μέλος του ακουστικού ντουέτου ‘’Double Dot’’(φωνητικά).