Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μαυροδήμου Μαρία

Η Μαυροδήμου Μαρία, γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας κοντά στο καθηγητή P.Belnev. Συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 2001 με Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια τη Λιακοπούλου Μαριλένα, συνεχίζοντας το 2005 αποφοιτά με Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια τη Καρυπίδου Μυρτώ. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη Μουσικοπαιδαγωγική Επιμόρφωση το 2000 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Τη περίοδο 1999-2000 αποσπά Αριστείο Προόδου στη σχολή Πιάνου στο Δ.Ω.Θεσσαλονίκης. Το 2000-2001 ως πιανίστα ,συνοδεύει την Ορχήστρα του Δ.Ω.Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Δ.Συκιά, B.Fredricksen, B.Ringeissen, Μ.Τιρίμο, Δ.Τουφεξή, Κ.Κατσαρή κ.α.

Έχει γράψει μουσικά σχολικά βοηθήματα για τη Μουσική Προπαιδεία & Προθεωρία με τίτλο «Μια φορά κι ένα καιρό….ήταν η μουσική» όπως επίσης και Μουσικά Θεατρικά και Παραμύθια.
Από το 1999 ως σήμερα συνεργάζεται με τη Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου  όπου διδάσκει πιάνο, θεωρητικά μαθήματα και επιμελείται τις συναυλίες του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων του παραρτήματος. Από το 2008 ως σήμερα εργάζεται στο ωδείο Φ.Νάκας ως καθηγήτρια πιάνου & συνοδός πιάνου.

Από το 2012 ως σήμερα συνεργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός με τους παιδικούς σταθμούς  «Ηλιοτρόπιο» «Το Μικρό Καράβι» και «Το Κουκί & το Ρεβύθι»
Από το 2016 ως σήμερα διδάσκει μουσική Προπαιδεία στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης & Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης.
Μαθητές της έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου. Είναι μέλος του σχήματος «Duo per tutti»,πιάνο & βιολί.
Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ πιάνου καθώς και σε συναυλίες μουσικής δωματίου. Είναι έφορος στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.